Zwracam się do wszystkich którzy mogli by mi służyć poradą co i jak mam zrobić ..ale najpierw pokrótce opiszę swój problem...
Jesteśmy wraz z mężem klientami banku BZ-WBK od kilkunastu lat ..Sytuacja nas zmusiła na zaciągnięcie kredytów (w sumie na około 75 tyś) ..Kredyty przeznaczone były na zakup w Wielkiej Brytanii i w Stanach Zjednoczonych leków dla dziecka z niewydolnością nerek ..Do banku co miesiąc wszystkich rat płacimy około 2200zł nadmieniam ,że z żadną rata nie zalegamy..Nasze dochody to
-zarobki męża (pracuje w ochronie na markecie Praktiker) jak ma dużo godz. to około 1800-2000 tyś
-renta socjalna córki w kwocie 504 zł + zasiłek pielęgnacyjny w kwocie 153 zł
-ja otrzymuje świadczenie pielęgnacyjne (dawniejszy zasiłek stały) ze względu że jestem opiekunem prawnym ubezwłasnowolnionej starszej córki w kwocie 520 zł
-18-letni syn jest uczniem otrzymuje rentę odszkodowawczą sądową płatna przez skarb państwa w kwocie 300zł +153 zł zasiłku pielęgnacyjnego +zasiłki rodziny
-17-letni syn ma nauczanie indywidualne też ma rentę odszkodowawczą sądową płatna przez skarb państwa w kwocie 200+ 153 zł zasiłek pielęgnacyjny + zasiłki rodzinne
-16-letnia córka ma 16 lat i ma tylko zasiłki rodzinne..
Posiadamy własnościowe mieszkanie o wartości około 180 tyś ..chcieliśmy skonsolidować kredyty BZ-WBK ale bank nie wyraził zgody (zabezpieczeniem miała byc hipoteka naszego mieszkania).Szukalismy w innych bankach ale wszędzie nam odmawiają..Mamy aktualną wycenę mieszkania (wykonaną do Aliora za którą sami płaciliśmy) i księgi wieczyste nie obciążone ..z niczym nie zalegamy...Może ktoś z Państwa wie jak mogę zmniejszyć (skonsolidować ) kredyty..Bardzo by mi zależało na kredycie hipotecznym ..spłaciłabym zobowiązania w banki i miałabym o wiele mniejszą ratę...Myślałam o pożyczce prywatnej ale podobno taka pozyczka jest bardzo droga..Proszę o jakikolwiek pomysł jak uzyskać kredyt pod hipotekę lub skonsolidować kredyty..Jesteśmy z mężem wyczerpani tą sytuacją ..mąż wyjeżdża do pracy o 5-tej rano i o 24 -tej wraca..na dłuższą metę tak się nie da żyć ..Pozdrawiam